Wróć na górę
  • SZYBKA WYSYŁKA * DOSTAWA GRATIS OD 200 ZŁ * 100% POZYTYWNYCH OPINII
Dostępny

Olejek eteryczny Lavender (Lavandula angustifolia) – lawenda – doTERRA, 15 ml

Produkt wysyłany bezpośrednio z magazynu firmy doTERRA

170,89  z VAT

100% olejek eteryczny doTERRA – naturalny, organiczny, certyfikowany olejek jeden z najpopularniejszych olejków, szeroko stosowany ze względu na swoje właściwości uspokajające i relaksujące, łagodzi podrażnienia skóry i przyspiesza regenerację skóry, rozluźnia skurcze w karku.

Produkty doTERRA dostarczane są bezpośrednio z magazynu centralnego firmy doTERRA, zatem czas dostawy może wydłużyć się do 5 dni roboczych. Zwykle jednak dostawa zajmuje 2-3 dni robocze.

Olejek eteryczny Lavender (Lavandula angustifolia) – lawenda – doTERRA, 15 ml

Główne zastosowanie:

uspokajanie emocji, alergie, utrata apetytu, arytmia, miażdżyca, ukąszenia owadów, odciski, czyraki, oparzenia, spa wietrzna, koncentracja, skaleczenia, łupież, depresja, wysypka pieluszkowa, środek moczopędny, bolesne miesiączkowanie, wyczerpanie, gorączka, gangrena, środek odstraszający owady, suche lub cienkie włosy, wypadanie włosów, przepuklina pachwinowa, opryszczka, liszaj, zapalenie, bezsenność, swędzenie, jet lag, suchość ust, zapalenie gruczołu mlekowego, menopauza, wahania nastroju, paraliż mięśni, ból, stymulant systemu parasympatycznego, choroba Parkinsona, zapalenie żył, depresja poporodowa, wysypki, środek relaksujący, reumatoidalne zapalenie stawów, sucha lub wrażliwa skóra, wrzody na skórze, środek nasenny, oparzenia słoneczne, zgrzytanie zębami, ból zębów, pleśniawki, owrzodzenie żylakowe, zawroty głowy, robaki, rany, zmarszczki

Podstawowe działanie:

  • przeciwbólowe
  • przeciwdrgawkowe
  • antydepresyjne
  • przeciwgrzybicze
  • przeciwalergiczne
  • przeciwzapalne
  • antybakteryjne
  • antyseptyczne
  • przeciwskurczowe
  • przeciwrakowe
  • wzmacniające serce
  • regeneracyjne
  • uspokajające

Dzięki wyraźnemu aromatowi i niezliczonym zastosowaniom lawenda jest używana od wieków i stała się jednym z najpopularniejszych olejków eterycznych. W starożytności Rzymianie i Egipcjanie używali lawendy do kąpieli i gotowania. Od tego czasu wielu odkryło niezliczone korzyści płynące z lawendy. Olejek eteryczny z lawendy jest szeroko stosowany w kosmetykach i perfumach. Stosowany miejscowo Lawenda jest często stosowana w celu zmniejszenia widoczności niedoskonałości skóry. Dodatkowo właściwości uspokajające olejku lawendowego są często wykorzystywane w celu odprężenia organizmu i poprawy nastroju. Jego wszechstronne zalety sprawiają, że lawenda jest olejkiem, który możesz mieć zawsze pod ręką.

Sposób użycia:

  • miejscowo na skórę: można nakładać na skórę bez rozcieńczenia. Do masażu wymieszaj 5 kropli z 10 ml olejku nośnikowego. Do kąpieli wymieszaj 5 kropli z 5 ml oleju nośnikowego. Do perfumowania zmieszaj 1 kroplę z 10 kroplami oleju nośnikowego.
  • wziewnie: używaj z dyfuzorem lub wdychaj aromat bezpośrednio z butelki
  • wewnętrznie: dodaj 1-2 krople do kapsułki lub pod język i popij dużą ilością wody, dodaj 1 kroplę do łyżeczki miodu lub filiżanki napoju. Nie stosuj wewnętrznie u dzieci poniżej 6 roku życia, a u starszych dzieci używaj w większym rozcieńczeniu i z zachowaniem ostrożności. Używaj do przyprawiania potraw.

Wskazówki:

  • Dodaj kilka kropli lawendy dla uspokojenia i odprężenia.
  • Dodaj jedną kroplę do kremu pielęgnacyjnego, aby zachować zdrową skórę.
  • Dodaj do kąpieli, aby się rozluźnić lub nałóż na skronie i kark.
  • Dodaj kilka kropli Lawendy na poduszki lub pościel, aby się odprężyć i łatwiej zasnąć.

Środki ostrożności:

Możliwa wrażliwość skóry. Trzymaj poza zasięgiem dzieci. Skonsultuj się z lekarzem w przypadku ciąży lub w trakcie leczenia. Unikaj kontaktu z oczami, uszami wewnętrznymi i wrażliwymi obszarami.

Opis aromatu:

Pudrowy, kwiatowy, lekki

Metoda pozyskania:

Destylacja parowa z kwiatów

Główne składniki:

Linalool, linalyl acetate

Źródło: www.doterra.com oraz „Modern Essentials 12th edition” AROMA TOOLS

Pojemność

15 ml

Może zainteresować Cię również

DOŁĄCZ DO NAS

-10%

Na jedno zamówienie.

Zapisz się na nasz newsletter i odbierz kod promocyjny na jedne zakupy. * Kod promocyjny nie przecenia produktów, które aktualnie są w promocji.